Äfk-logo Älvsby Flygklubb
Rek. uppl: min 1024 x 768 - Uppdat. 12 juli 2023 - ver.14.0   -  Optimerad för Internet Explorer & Google Chrome [3.236.145.153]
Visa medlemssidorna  
Startsidan Demoflygning Om Älvsby FK Bli pilot Film Fotosidorna Länkar Kontakt FB-knapp

 

 

 

 

 

 

 

 

Demonstrations- och presentflygningar

Har du redan ett presentkort och vill ha mer information om flygningen eller eventuellt ha kontakt med piloten som skall flyga dig - klicka här.

Nästan varje människa har någon gång drömt om att kunna flyga......

Hos oss finns möjligheten att upfylla denna dröm.

På senare år har vi haft en ökande mängd personer som kontaktat oss för att de vill ta del av denna fantastiska värld. Människor som får flyga som passagerare i våra moderna tvåsitsare, och även prova segelflyg själva. Eller människor som vill ge bort en annorlunda present till någon de känner.

Vårt mål med en demonstrationsflygning är att försöka ge vår passagerare så positiv upplevelse som vi kan - samtidigt som vi ger en bild av hur det är att vara segelflygare. Vi lyssnar alltid på passagerarens önskemål, så en flygning är aldrig den andra lik.

Flygningarna inleds alltid med en genomgång på marken där instruktören berättar om flygplanet, visar de olika instrumenten, ger en kort lektion i hur man styr ett segelflygplan samt en säkerhetsgenomgång.

Passageraren har möjlighet att delta i flygningen efter egna önskemål eller bara luta sig bekvämt tillbaka och njuta av utsikten.

Ett modernt segelflygplan är troligen den bekvämaste farkost som finns. Varje flygning börjar med en bogsering efter ett motorplan till en höjd mellan 600 och 1200 meter. Denna höjd ger en enorm utsikt. I klart väder ser man hela skärgården upp mot Haparanda åt ena hållet och snötäckta fjälltoppar i andra riktningen. Efter det att man kopplats loss från motorplanet visar instruktören hur man flyger ett flygplan och hur rodren verkar. Passageraren får själv välja om denne vill flyga själv, njuta av utsikten eller åka sitt livs härligaste berg och dalbana.

Att de som åkt med oss varit nöjda ser man på att den vanligaste kunden för ett presentkort är någon som själv fått möjlighet att uppleva en flygning med oss. Giltighetstiden för ett presentkort är 2 år från det datum presentkortet är daterat.

Vi flyger demoflygningar alla dagar med vanlig flygning - under perioden 1 jun - 15 aug dock enbart före kl 11 och efter kl 16.

PriserDemostart segelflygDemostart motorseglare
SuperMagnum 1900 krSuperturist ca 30-40 min 1900 kr

 

 

Demoflygning - Familjpaket

2 flygningarFamiljpaket 23100 kr
3 flygningarFamiljpaket 34200 kr
4 flygningarFamiljpaket 45200 kr
5 flygningarFamiljpaket 56100 kr

 

Fyll i nedanstående formulär

Jag är intresserad och vill veta mer, kontakta mig!

Namn:
Gatuadress:
Postadress:
Telefon:
E-Mail: